onsdag 12 januari 2011

Ååååååååååå ARG

Fy faaaaan vad är jag blev för en stund sen,, i morges när ja vakna droppa det vatten igen i badrummet, så hade tänkt å ringa Kåre min hyresvärd efter att jag lämnat jonte på dagis men gubbens bil starta inte så vi fick hjälp av grannen å starta den, sen satt vi här å tog en kopp kaffe, då ringer min hyresvärd och börjar å gapa och skrika på mig för att jag har ringt hyresgästföreningen på han, mem va fan tror han när ingenting händer...
Jag har bott hos honom nu i lite mer än två år och i de andra huset försvann varmvatten titt som tätt sen paja elementerna där och det är inte återgärdat  än, nu när ja flytta hit viste ja om att mitt fönster i sovrummet inte va tätt men de skulle han fixa så vist de har ja inte tjattat om, men när det är 20 minus ute och pannan lägger av här och vi har mellan 13-15 grader inne och han bara kommer och fyller på med lite olja och tror att de ska räcka hur länge som helst, och nu när de börja läcka i badrummet då sätter han in en avfuktningsfläckt i mitt badrum när vattnet kommer från taket som han fusk "lagade" förra året för att de läckte, fattar han inte då att det blir större koncekvenser av de om man inte gör det ordentligt..
Men han skällde ut mig efter noter och han tyckte att jag skulle flytta till sjöbostäderna för dom har inte lika mkt problem... sen erbjöd han mig 50 kr för att gå upp på taket och skotta bort snön så det inte skulle läcka in....
Här är några grejer som ja vet behövs göras i min lgh och i grannarnas:

Min lgh: Iskalla golv i sovrum, behövs isoleras, byta fönster i mitt sovrum och på dass, reparera vatten läckan i badrummet, ny matta el golv i kök pga stora märken i golv plus att det ligger inget flyttspakel under så de e ojämt som satan..
Grannen mitt imot har mögel i sitt badrum, derars sovrums golv är också iskalla,
Grannen övan på dom har vattenläcka i sitt köksskåp som förmodligen kommer från taket, deras diskbänk har hängt på trekvart sen dom flytta in i okt som blev fixat igår (kors i taket) sen har dom en duschkabin som läcker vatten förmodligen därför dom under har mögel i sitt tak, tanten som bor på andra våning kan inte öppna sin balkongdörr och hon har genom HGF fått sitt kök renoverat annars hade hon inte fått de (Även på nygatan sa jag att spisen va dålig och jag fick som svar sista gången att jag har betalat 250 000 kr i elräckning.. Va fan har ja med de å göra..??)
Nu finns de säkert saker ja glömt men kan inte tänka klart just nu....

Jag tycker att ja har all rätt att ta kontakt med HGF för att de ska hända något...
Vad TYCKER ni läsare...????


 SKA DET SE UT SÅ HÄR????






Hoppas alla får en bättre dag än min..

Puss å kram

6 kommentarer:

  1. Du har alltid rätt och Kåre måste åtgärda problemen utan att du ska bli utskälld! Stå på dig! Det är han som förlorar på detta i slutet ändå!

    SvaraRadera
  2. Du har all rätt i världen att ringa dit för Kåre gör ju inte ett SKIT åt sina hus han äger det bara står och för faller sakta men säkert. Vi står bakom och kan intyga om det skulle bli något tjafs.

    KRAM

    SvaraRadera
  3. Nej det ska INTE se ut så där!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  4. Jag tycker du ska ringa din hyresvärd och erbjuda honom 50 spänn för hela huset, då slipper han klagomål från arga hyresgäster, sen driver ni som bor där huset som en bostadsrättsförening. Säkert finns det någon som är händig i huset o som kan åtgärda en del problem utan att det blir alltför dyrt. När alla betalat hyra och ni har repareerat huset så har ni gårdsfest för resten av pengarna. Ett annat alternativ är förstås att ni betalar en firma för rivning av kåken spottar på marken och bostätter er på ett trivsammare ställe.Kram syrran, hälsningar stora syster =0)

    SvaraRadera
  5. Visst har man rätt å klaga, men samtidigt får du nog ta med i din beräkning, han är privat bolag och kan inte jämföras med dom kommunala. Sen så, flytta om det är så illa? PRoblem solved liksom. Ditt klagande slutar aldrig, säg upp den och ring Stubo istället. Du kommer ju få betala 2000-3000 kronor mer för samma yta, men det är kanske värt det, vad vet jag. Kan nog hålla med honom till viss del om sjöstaden. Man får vad man betalar för, less or more. Inget konstigt egentligen.

    Och förlorar gör han inte. Han blir av med en som gnäller, får in en ny som inte gnäller. Jag skulle nog kalla det för en win-win situation. Och angående och be nån ta hand om huset, det handlar inte om att vara händig. Det är lite mer än så. Det krävs utbildning, certifikat och lite sånt tjafs, försäkringar och hela kittet. Så jag skulle fortfarande säga win-win situation.

    Men..klaga på. Han kommer gnälla och skälla för att du ringer hyresgästföreningen, och det är inte ens konstigt. Ringer någon soc på dig, och du får veta vem det är, så kommer du skälla lika mycket.
    Försvarsmekanismer, men det är en annan historia.

    SvaraRadera
  6. Till anonym som skrev 12 jan 10.40...
    Ja du om det ändå bara var så lät att flytta.. står du som borgenär åt mig då???
    Och som hyregäst har man rättigheter även om det är kommunalt el privat ägt och ja begär inte att han ska renovera hela huset bara stoppa läckan och få mitt fönster tätt sen kan ja leva med de andra bristerna... Fast vill man vara sjuk hela tiden så kan man ju ge fan i att göra något åt saken och skita i de......

    SvaraRadera